Boghyldens Forside Børnebøger Forfatterindeks
Sagn og

Eventyr

Det er svært at skille mellem eventyr og sagn - oprindelsen fortaber sig i en fjern fortid, og har til fælles å ha blevet fortalt og genfortalt gennem århundrede og af utallige generationer.   Den "oprindelige" historie er der ikke meget tilbage af, og har der engang været en kærne af sandhed knyttet til nogen af disse historier, er den nogle gange svært at få øje på i dag.  Det kan man så vælge at spekulere over, eller man kan, som de fleste af de mennesker der har hørt og læst disse historier gennem årene, simpelt hen glæde sig over en godt fortalt historie. 

OBS: PÅ GRUND AF VANDSKADE OG DERAF FØLGENDE OMPLADSERING AF BØGER, ER IKKE ALLE TITLER PÅ SIDEN TILGÆNGELIGE I ØJEBLIKKET.

Andersen, H.C.:

Eventyr og Historier.

Kritisk Udgave med Kommentarer ved Hans Brix og Anker Jensen. 5 bind. Orig. Kbhvn. 1943. Illustreret med tegninger af Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølich, orig. halvlæder. Nogen brugsspor.

DKK.350,-

Eventyr. m. ill. af V. Petersen.  Forlaget Danmark. 1926. 4 bind. Shirt. ryg.

DKR.150,-


Eventyr. Asbjørnsen og Moe.  Ill. af Carl Larsson. Dansk gendigtning ved Kay Nielsen.  Forlaget Lima. 1986.  185 sider. 

DKR.45,-

Historierne om Ragnar Lodbrog. Fortalt af Jørgen Stegelmann. Ill. af Ingahild Grathmer. Thaning og Appel. Udg. i samarbejde med Dansk Unicef Komite. 1980. kvto. 77 sider.

DKR.75,-

Kuriøse historier fra Hexernes tid. Woldemar. Gyldendalske Boghandels Forlag. 1896. 151 sider. Indb. stift pap. Ryg beskadiget.

DKR.50,-

Folkeeventyr og remser.  Fortalt af Anna Spohie Seidelin. Tegninger af Marlie Brande.  Thaning & Appel  1970.  Hft. 90 sider.  DKR.30,-
Nordiske Gude- og heltesagn. Fortalt af Niels Saxtorph. Ill. af Jørgen Hahn. Forlaget Sesam. 1992. Specialudgave til Boghandlerforlaget a/s. 286 sider.

DKR.100,-